demon20
Administrator
Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 425
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Zelów
|
Wysłany: Pią 18:50, 12 Mar 2010 Temat postu: Białka |
|
|
Użyj chudej wołowiny, kurczaka lub indyka, najlepiej surowego. Mięso powinno mieć jak najmniej tłuszczu. Jeśli decydujesz się dawać psu surowe mięso, to możesz zmniejszyć ryzyko zakażenia szkodliwymi bakteriami, takimi jak salmonella, używając świeżego mięsa i zachowując ostrożność podczas przygotowywania go. Jeśli wolisz gotować mięso, to najlepiej, jeśli będziesz je dusił w wodzie lub opiekał na ruszcie. W przypadku gdy decydujesz się na mięso gotowane, pamiętaj, by usunąć z niego wszystkie kości, ponieważ gotowane kości mogą spowodować zadławienie się.
Post został pochwalony 0 razy
|
|